Kancelarijske fotelje, konferencijske stolice, daktilo stolice

Konferencijske stolice

Konferencijske stolice omogućavaju brzo i jednostavno skladištenje kao kompaktno dizajnirane za slaganje, pogodujući kao prenosni nameštaj za prostore za sastanke i javne skupove.
Konferencijske stolice pomažu učesnicima da sednu aktivno učestvujući u organizovanom događaju.

Konferencijske stolice sa naslonima za ruke najbolje su rješenje za veće sobe, jer omogućavaju najudobnije sedenje.
Konferencijske stolice su dizajnirane za kratkotrajno sedenje a kancelarijske stolice za dugotrajno sedenje.

Ako su vaše konferencijske stolice podržavajuće, udobne, ergonomske i podesive onda se mogu koristiti i kao svakodnevne kancelarijske radne stolice.
Konferencijske stolice su kompaktnog dizajna i koriste da povećaju broj mesta kada je to potrebno u odnosu na određen prostor i gde je uz to i prostor za skladištenje premium u javnom i privatnom sektoru.

Daktilo stolice

Daktilografske stolice su ergonomski dizajnirane kako bi osigurale maksimalnu udobnost i podršku kancelarijskim radnicima dok su u sedećem položaju. Podesive karakteristike uključuju podešavanje visine naslona za leđa, podešavanje nagiba naslona, podešavanje visine sedišta i opciju naslona za ruke podesivih po visini.
Glavna razlika između kompjuterske stolice i kancelarijske stolice je podstavljeno sjedište i naslon.

Najveća razlika radne daktilo stolice od kancelarijske stolice je debljina podloge.

Kancelarijske stolice

Kancelarijske stolice imaju podstavljene naslone sedišta, većinom i podstavljene naslone za ruke za dodatnu udobnost.
Daktilo stolica, s druge strane, može pružiti više u pogledu aktivne udobnosti, kao što je podesiva lumbalna potpora. Mnoge kancelarijske stolice također nemaju naslone za ruke.

Kancelarijski radnici se često žale na bolove u donjem dijelu leđa i vratu. To je obično zato što radne stolice početnog nivoa ili jeftine kancelarijske stolice ne pružaju najbolju podršku radnicima kada sede duži vremenski period.

Korištenjem ergonomske daktilo stolice s lumbalnom potporom i naslonima za glavu, oni će biti podržani na tim najvažnijim tačkama pritiska.

Da li radna daktilo stolica treba da ima ruke?
Postoje brojne studije koje objašnjavaju zašto upotreba naslona za ruke može biti važna za vaše zdravlje i udobnost dok sedite za radnim stolom. Rukonasloni mogu pomoći u prevenciji mišićno-koštanih poremećaja gornjih ekstremiteta, kao što su naprezanje ramena i gornjeg dela leđa.

Ako nema potpore da pridrži ruke i telo će se naginjati napred. To je čest problem među kancelarijskim radnicima. Naginjanje napred dovodi do gubitka lumbalne potpore i savijanja kičme, što uzrokuje bol u leđima.

Studija časopisa Journal of Physical Therapy Science tvrdi da korištenje naslona za ruke može pomoći u opuštanju deltoidnih i gornjih trapeznih mišića koji doprinose bolovima u vratu i leđima, problemi su uobičajeni kod ljudi koji koriste opremu za ekran (DSE) duže vreme svaki dan.

Kako se sedi na daktilografskoj stolici?
Zavalite se u stolicu sa leđima naslonjenim na naslon stolice. Ispravna visina stolice je kada su vam oba stopala ravna na podu, a kolena malo niža od nivoa kukova.

Po pravilu, gornji deo ekrana računara treba da bude u visini očiju, na udaljenosti do jedne ruke i postavljen direktno ispred vas. Takođe za individualna podešavanja može biti preporuka da ekran postavite malo niže kako biste minimizirali pokrete vrata dok gledate između tastature i ekrana.

Zdravstveni saveti za radno sedenje
Poduprite leđa malim jastukom ili peškirom kako biste zadržali dobro držanje.
Postavite ekran računara u visini očiju kako biste izbegli naprezanje vrata i očiju.
Držite stopala ravno na podu, tako da je vaša tjelesna težina ravnomjerno raspoređena na bokove.

Da li se isplati kupiti jeftine kancelarijske stolice?
Kada gledate jeftine radne i kancelarijske stolice, važno je shvatiti da su napravljene od jeftinijih komponenti kako bi cijena bila niska. To znači da postoji manja vrednost i u stvarnom materijalu stolice.
U proseku, kancelarijsku stolicu treba mijenjati svakih 7-8 godina. Ali svaka stolica je drugačija. Očigledna istrošenost predmeta je dobar razlog da zamenite stolicu. Istrošenost ne utiče samo na izgled stolice, već može uticati na stvari poput mogućnosti pravilno sedećeg držanja.

Kupovina potpuno nove, „skupe“ kancelarijske ili daktilo stolice ima niz prednosti: veća udobnost, aktivnija produktivnost. prednosti za zdravlje.
Nameštaj Online
Don`t copy text!
x

Kupovina po ambijentu